//

Mevsime göre saç bakımı


Kış: Sene bu en soğuk mevsimi beraberinde kepeklenme, kaşıntı gibi meseleleri da getirir. Sıcak kalorifer ısısı ve dışarının soğuk abuhavası saçlarda elektriklenmeye kapı aralar. Bu saçmeselesi nemlendirici saç spreyleri, şampuanlar veyahut kürlerle önlenebilir. Şayet saç derinizin kuruluğundan yakıntıcıysanız, markaların özel saç tonikleri veyahut saç derisi emülsiyonları nemlendirici muhtevalarıyla çözüm olacaktır.

Yaz: Fazla ısı saçlar için tehlikelidir. Saç tellerinin kurumasına ve incelmesine kapı aralar. Yaz mevsiminin hırpaladığı saçların acil bakımı ancak özel saç bakım kürleriyle olasıdır. Buvaziyette kesinlikle kullanılması gereken bakımlar arasında UV savunmalı olan ürünler ön sıradadır. Saç renginin tazelenmesi de yeniden bakım yapan boyalarla gerçekleştirilmelidir.

Güz: Tatil sonrasında güneşin saçlarımıza verdiği zararı görmezden gelemeyiz. En bariz olanı nem kaybından dolayı olan kuruluktur. Bunun için ekstra nem içeren bakım kürlerinin yanı sıra boyalı saçlar için de saçlarınızın rengini tazeleyen saç boyası ve yeni bir saç modeli idealdir.

İlkbahar: Soğuk günler geride kalıp, havalar ısınmaya başlasa dahi, kış mevsimi iz bırakmadan ortadan kaybolmuyor. Kaloriferlerin kuruttuğu saçlarımız ve saç derimiz ilkbaharla beraberözel bir bakım istiyor. Bakım programında ise bilhassa kuru saç derisi için uygulanan bakım kürleri öne çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder