//

Saçınızı hızlı uzatmanın yolları

Saçlarınızı Hızlı Uzatmanın Yolları
Saçlarınızın hızlı uzaması için protein ağırlıklı yiyecekleri seçenek etmelisiniz. Et, süt, yumurta gibi besinler saçların uzamasını kolaylaştırdığı gibi bu arada beslenmesinde yardımcı olacaktır. Ayrı olarak kafeinli ve içkili yiyeceklerden kaçının. Zira kafein ve içki saçlarınızı yıpranmasına kapı aralar.

Saçlarınızı çok sıcak ve soğuk su ile yıkamayın. Sıcak su saç köklerinizi harekete geçirmez. Bu yüzden saçlarınızı ılık su ile yıkamayı seçenek edin. Zira ılık su saç derinizdeki hücrelerin harekete geçmesini sağlar.

Saç diplerinize uygulayacağız masaj da saçlarınızın uzamasında büyük bir ehemmiyete sahiptir. Bu masaja ile saç diplerinizi uyarmış olduğunuzdan saç kökleriniz canlanmış olur.

Bol miktarda su tüketilmesinin saç uzamasında büyük rolü vardır. Su sıhhatinize faydası olduğu gibi saçlarınızı besler ve daha hızlı uzamasını sağlar.

Saçlarınızın hızlı uzaması için, belli aralıklarla uçlarındaki kırıkları kestirmelisiniz. Saçların kırıklarının fazla olması geç uzamasına kapı aralar.

Unutulmaması gereken ehemmiyetli ipuçlarından biri de, şampuanı saçlarınızın diplerine, saç kremlerini ise yalnızca saçlarınızın uçlarını sürmeniz gerekiyor.

Şayet saçlarınızın biraz daha hızlı uzamasını istiyorsanız, sprey ve jöle şekillendiricileri bir süre kullanmamalısınız. Bu maddeler saç diplerine ulaştığı zaman, saç köklerinizin tıkanmasınakapı aralayacağından, daha yavaş uzamasına kapı aralar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder