//

Zeytinyağıyla Saç Bakımı

Merhabalar. Sizlere bu yazımızda Zeytinyağıyla Saç Bakımı nasıl yapılır onu anlatacağız.

Zeytinyağını saça uygularken ılık ya da soğuk olarak kullanabilmeniz mümkün. Ilık zeytinyağı saç derisine daha basit işlediğinden tavsiye edilmektedir yalnız soğuk zeytinyağı da saçı ve saç derisini yumuşatmak için son derece etkilidir. Ilık zeytinyağı için yağı geniş bir tavada 30 saniye kadar ısıtabilirsiniz. Yağı ısıtmak için diğer bir teknik ise su dolu tencere içine cam şişedeki zeytinyağını koymak ve suyu 3-4 dakika ısıtmaktır.

Zeytinyağı yalnızca gıdalar yoluyla tüketildiğinde değil harici olarak kullanıldığında da saçlar ve cilt için son derece yararlıdır. Yıpranmış saçlara yeniden doğal bir parlaklık verir, aşırı kuru saç derisi sebebiyle zayıflayan kökleri güçlendirir ve saçları yumuşatarak daha basit biçim almasını sağlar.

Zeytinyağıyla Saç Bakımı için Zeytinyağıyla saç derinize masaj yapmak için bir kaseye aldığınız zeytinyağına parmak uçlarınızı batırarak dairesel hareketler yapabilirsiniz. Masaj, yağın saç derisini yumuşatmasını sağlarken, kan dolaşımını arttırarak köklere daha çok oksijen gitmesini ve güçlenmesine yardımcı olacaktır. Kalan yağı kökten uçlara kadar eşit miktarda sürün. 15 dakikalık masaj sonrası yağı saçta 30 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayabilirsiniz. Yağ saçınızdayken damlamaması ve etrafa bulaşmaması için duş bonesi takabilirsiniz.

Zeytinyağıyla saç bakımı haftada 1 kez, çok yıpranmış ve kuru saçlar için haftada 2 kez tavsiyelmektedir. Eğer saç derinize masaj yapacak kadar vaktiniz yoksa kırılan uçları güçlendirmek için yalnızca uçlara bir miktar zeytinyağı sürebilirsiniz.

Sorularınızı bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder